Kleuterdans (vanaf 3 jaar)

Een algemene dansbasis door muzikaliteit, tijds- en ruimteperceptie.
Bewegingsleer, houding en creatief werken rond het maken van dansjes
.

Préballet (2e en 3e kleuterklas)

Op een speelse manier worden de basishoudingen en basispassen systematisch aangeleerd. De nadruk ligt nog steeds op de algemene ontwikkeling en het dansplezier maar de lessen bevatten meer technische elementen en vereisen meer discipline.

Dansinitiatie (eerste en tweede leerjaar)

In deze lessen wordt de basis voor klassieke dans gelegd. De kinderen leren belangrijke technieken die nodig zijn om zowel in klassiek ballet als in jazz een goed niveau te halen.
Techniek, discipline en dansplezier staan centraal in deze lessen.

Hiphop (vanaf het derde leerjaar)

Hiphop is ontstaan in Amerika en na enkele jaren verspreid naar Europa. Hiphop komt meestal voor in combinatie met streetdance, ragga en wat breakdance. Elke move is 8 tellen. Deze dans wordt dan ook gedaan op hiphop en R&B muziek.
Het zijn veel danspassen gericht op bewegingen uit videoclips en verandert hierdoor eigenlijk continu. Deze dansers zijn vaak gekleed in “baggy clothes”. Dit is ruim en dansbaar zittende kleding.

Jazz (vanaf het derde leerjaar)

De bewegingen en techniek vloeien vanuit een basis van het klassieke ballet maar is gebaseerd op populaire muziek.Het is geen klassieke balletles. In deze lessen komen zeker lenigheid, expressie en houding voor. De choreo is vooral gericht op de lyrics van de songs…werken met gevoel. De laatste jaren zijn er ook vaak invloeden te zien in de choreografieën zoals hiphop, streetdance, ragga en afrikaanse dans. Dit zijn lessen waar je je expressie volledig kan laten gaan.

Klassiek Ballet

Ballet is een dansvorm waarbij een docent(e) veelal op basis van uitgeschreven oefeningen precies voorschrijft welke passen en houdingen moeten worden uitgevoerd op maat en ritme van muziek. In deze lessen wordt aandacht gegeven aan lenigheid, houding, techniek en expressie. Dit is een zeer goede basis voor dansers.

 

First generation (NIEUW!)

In deze lessenreeks wordt het accent vooral op jazzdans gelegd met invloeden van moderne dans en klassiek ballet. Deze les is bedoeld voor dansers vanaf 30 jaar die een tijdje gestopt zijn met dansen maar als jongere gedanst hebben en dus een goede basis hebben in klassiek ballet en/of jazz.

 

G-dans (NIEUW!)

Deze lessen zijn gericht op kinderen en jongeren met een lichte tot matige mentale beperking. Rolstoelgebruikers zijn niet geschikt voor deze lessen.
De lessen worden gegeven door een ervaren en gediplomeerde lesgeefster.
Deze lessenreeks zal niet wekelijks doorgaan maar tweemaal per maand.