Uniform

Het uniform dient aangekocht te worden via onze webshop.
Voor iedere groep waar een uniform vereist is, kan je een apart tabblad vinden waar de items netjes staan opgelijst.
Bovendien bieden we in de webshop ook mooie en kwalitatieve danskledij van de dansschool aan.
Deze kan je vinden onder het tabblad ‘alle dansers’.

LINK NAAR WEBSHOP

Kleuterdans (vanaf 3 jaar)

Een algemene dansbasis door muzikaliteit, tijds- en ruimteperceptie.
Bewegingsleer, houding en creatief werken rond het maken van dansjes
.

Uniform: geen vereisten, vrijblijvend aanbod op de webshop

Préballet (2e en 3e kleuterklas)

Op een speelse manier worden de basishoudingen en basispassen systematisch aangeleerd. De nadruk ligt nog steeds op de algemene ontwikkeling en het dansplezier maar de lessen bevatten meer technische elementen en vereisen meer discipline.

Uniform: geen vereisten, vrijblijven aanbod op de webshop

Dansinitiatie (eerste en tweede leerjaar)

In deze lessen wordt de basis voor klassieke dans gelegd. De kinderen leren belangrijke technieken die nodig zijn om zowel in klassiek ballet als in jazz een goed niveau te halen.
Techniek, discipline en dansplezier staan centraal in deze lessen.

Uniform: balletpak, rokje, collant, balletslofjes

Hiphop (vanaf het derde leerjaar)

Hiphop is ontstaan in Amerika en na enkele jaren verspreid naar Europa. Hiphop komt meestal voor in combinatie met streetdance, ragga en wat breakdance. Elke move is 8 tellen. Deze dans wordt dan ook gedaan op hiphop en R&B muziek.
Het zijn veel danspassen gericht op bewegingen uit videoclips en verandert hierdoor eigenlijk continu. Deze dansers zijn vaak gekleed in “baggy clothes”. Dit is ruim en dansbaar zittende kleding.

Uniform: zwarte streepvrije schoenen (voorstellingen), vrije keuze voor kledij

Jazz (vanaf het derde leerjaar)

De bewegingen en techniek vloeien vanuit een basis van het klassieke ballet maar is gebaseerd op populaire muziek.Het is geen klassieke balletles. In deze lessen komen zeker lenigheid, expressie en houding voor. De choreo is vooral gericht op de lyrics van de songs…werken met gevoel. De laatste jaren zijn er ook vaak invloeden te zien in de choreografieën zoals hiphop, streetdance, ragga en afrikaanse dans. Dit zijn lessen waar je je expressie volledig kan laten gaan.

Uniform: teentjes, zwart shortje (indien nodig voor voorstellingen), effen zwarte danskledij (vrije keuze) of Boléda-kledij

Klassiek Ballet

Ballet is een dansvorm waarbij een docent(e) veelal op basis van uitgeschreven oefeningen precies voorschrijft welke passen en houdingen moeten worden uitgevoerd op maat en ritme van muziek. In deze lessen wordt aandacht gegeven aan lenigheid, houding, techniek en expressie. Dit is een zeer goede basis voor dansers.

Uniform: zwart balletpak, zwart rokje, collant, roze slofjes, +12 jaar ook zwarte slofjes.

First generation

In deze lessenreeks wordt het accent vooral op jazzdans gelegd met invloeden van moderne dans en klassiek ballet. Deze les is bedoeld voor dansers vanaf 30 jaar die een tijdje gestopt zijn met dansen maar als jongere gedanst hebben en dus een goede basis hebben in klassiek ballet en/of jazz.

Uniform: effen zwarte danskledij of Boléda-kledij

G-dans

Deze lessen zijn gericht op kinderen en jongeren met een lichte tot matige mentale beperking. Rolstoelgebruikers zijn niet geschikt voor deze lessen.
De lessen worden gegeven door een ervaren en gediplomeerde lesgeefster.
Deze lessenreeks zal niet wekelijks doorgaan maar tweemaal per maand.

Uniform: geen vereisten

Dance Workout 

Een uurtje workout gecombineerd met dans. Tijdens dit uurtje wordt je conditie op de proef gesteld en worden alle spieren getraind. Dit alles steeds in combinatie met dans en leuke muziek! Deze les is toegankelijk voor iedereen, of je nu veel danservaring hebt of niet!
Voor deze dansles hanteren we een 10-beurtenkaart. Deze kan je aankopen in de ledenzone. Lessen dienen op voorhand gereserveerd te worden via het ledenplatform.

Uniform: geen vereisten qua uniform